Arend van Rietschoten

Mijn trainingen

Mijn beroepsleven is begonnen op zee: elf jaar lang heb ik gevaren. Daarna heb ik veertien jaar met zeer moeilijk opvoedbare adolescente jongens gewerkt, zowel in Nederland als in de Derde Wereld. Tijdens dit werk ben ik psychologie gaan studeren.

Sinds de vroege jaren negentig houd ik me bezig met lichaamsgerichte therapie. Via diverse trainersopleidingen heb ik veel emotionele, cognitieve en communicatieve vaardigheden verworven. Ook ben ik geschoold in de systeem- en communicatietheorie en in de contextuele gezinstherapie. De geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg is mijn laatste liefde. Het helpt me om alles te vertalen naar de taal van het hart want ´het contact gaat niet via woorden´.

In 1994 heb ik me samen met mijn vrouw Diana gevestigd op Kasteel De Schans. Hier verzorg ik een aantal (traject-) trainingen met name rondom seksualiteit, mannengroepen, Geweldloze Communicatie, individuele begeleiding en bedrijfstrainingen.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA en kom in Nederland bij de meeste zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding via de alternatieve zorg. Tevens ben ik aangesloten bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complimentaire Zorg) en de SCAG Geschillencommissie.

Persoonlijke sessies

Wie coaching wil op gebied van werk of privé  kan naast het volgen van een training of traject, ook terecht voor individuele begeleiding. 

Meer info