Ademen

Waar komen we vandaan. Waar zijn we. Waar gaan we naar toe.

Ons Adem-apparaat

Ademen, hartslag en spijsvertering zijn functies van het autonome zenuwstelsel. Dit deel van ons zenuwstelsel werkt zelfstandig en onbewust. Dit deel van ons systeem is ook nauw betrokken bij alles wat we voelen.

Het bestaat uit twee delen het sympathisch zenuwstelsel en het parasympatisch zenuwstelsel. Het eerste deel is het deel dat ons voorbereidt op actie (vergelijkbaar met het gaspedaal van een auto). Het tweede deel is het deel dat ons tot rust brengt en ontspant (vergelijkbaar met de remmen van een auto). 

Door spanningen en gevoelens in het dagelijks leven, die we niet direct verwerken, worden we een beetje als een auto die remt en gas geeft tegelijkertijd. Dit heeft als gevolg dat we ons opgejaagd, verstoord, onrustig of afgestomd voelen.

Hoe meer we ademen, hoe meer we leven. 

Oude tradities van over de hele wereld gebruiken de ademhaling om dit deel van het zenuwstelsel te beïnvloeden en weer in een gezonde toestand te brengen. Gedurende de laatste decennia zijn allerlei therapievormen ontwikkeld die gebruik maken van de ademhaling. Door deze technieken kunnen oude gevoelens opgeroepen en verwerkt worden.

Na een ademsessie voelen mensen zich vaak als herboren!

Trainingen

In het dagelijkse leven zijn we ons meestal niet zo bewust van de signalen die ons lichaam ons geeft. Ons hoofd is een meester om deze signalen te onderdrukken waardoor we veelal vanuit oude, bekende patronen reageren. Zo gaan we bijvoorbeeld door terwijl we moe zijn, we slikken in wat niet fijn is, en negeren wat ons boos of verdrietig maakt. Veel van onze klachten en problemen worden veroorzaakt doordat we onze gevoelens onderdrukken of er niet naar leven. Wanneer klachten en problemen toenemen kan er minder ruimte komen voor ontspanning en plezier.

Driedaagse Ademworkshop

Ademen doen we allemaal. De eerste ademhaling is het begin van het leven buiten de baarmoeder en na de laatste ademhaling wordt ons leven beëindigd.

Vier-daagse kerst-special Ademen

Ademen doen we allemaal. De eerste ademhaling is het begin van het leven buiten de baarmoeder en na de laatste ademhaling wordt ons leven beëindigd.